وارد کننده اصلی و نمایندگی برند کامیکا با گارانتی 12 ماهه
🎉پیشاپیش سال نو مبارک 🎉 تمامی سفارشات بعد از 28 ام اسفند، در تاریخ 5 فروردین ارسال می شوند

8 نکته انتخاب میکروفن برای ضبط صدا در خانه

8 نکته انتخاب میکروفن برای ضبط صدا در خانه

ضبط صدا در خانه یا در استودیو؟ اگر می‌خواهید مانند بسیاری از خوانندگان و گویندگان، با هزینه و امکانات حداقلی،‌ صدای خود را بخوبی ضبط کنید، این مقاله برای شماست. مطمئناً استودیو بعنوان یک فضای اختصاصی و آکوستیک، برای ضبط صدای باکیفیت بهترین گزینه است اما به این معنی نیست که نمی‌توانید در خانه صدا ضبط کنید. در این مقاله قدم به قدم جلو می‌رویم و توضیح می‌دهیم که چطور می‌توانید بخشی از دفتر کار یا منزل خود را به یک استودیو کوچک ضبط صدا تبدیل کنید. برای شروع قبل از هر چیز به یک میکروفون باکیفیت نیاز دارید؛ برای همین با انتخاب میکروفن برای ضبط صدا در خانه شروع می‌کنیم.

برند کامیکا

1- یک میکروفن مناسب ضبط صدا انتخاب کنید

مهم‌ترین سوال این است که هدفتان چیست؟ می‌دانید که میکروفن‌ها هرکدام برای کار خاصی طراحی شده‌اند و مهم‌ترین نکته این است که چه کاربردی مدنظرتان است. با این که می‌توانید کیفیت صدا را به کمک نرم‌افزارهای مختلف بالا ببرید؛ اما اصولی‌ترین روش این است که ابتدا واضح‌ترین صدای ممکن را ضبط کنید. میکروفون‌ها یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که برای ضبط خانگی نیاز دارید تا بتوانید صدایی واضح و بدون نویز ضبط کنید.

2-نوع میکروفون خود را انتخاب کنید

هرچند عوامل بسیار زیادی در کیفیت صدا تاثیر می‌گذارند اما میکروفون‌ اولین چیزیست که هنگام ضبط صدا، به ذهنتان می‌آید. میکروفن ها را به سه نوع داینامیک، ریبون و کاندنسر تقسیم می‌کنند.

-داینامیک: میکروفون‌های پر قدرتی برای استودیو هستند. به دلیل حساسیت کمی که دارند، مناسب فضاهای شلوغ مانند اجرای زنده می‌باشند.

-ریبون: اگر می‌خواهید ریزترین جزئیات صدا را ضبط کنید، این نوع مناسب‌ترین گزینه است.

-کاندنسر یا خازنی: مقاومت بیشتری نسبت به مدل ریبون و حساسیت بهتری نسبت به مدل داینامیک دارد.

اکنون نوبت انتخاب سیمی یا بیسیم بودن میکروفونتان است. مثلا اگر محتوای ویدویی تولید می‌کنید و ترجیح می‌دهید میکروفون دیده نشود، میکروفن بیسیم را انتخاب کنید.

3-به موقعیت قرارگیری میکروفون دقت کنید

تنظیم درست فاصله منبع صوتی تا میکروفون یک قانون مهم است که باید رعایت شود. بسته به آنچه ضبط می‌کنید، می‌توانید با فاصله‌های مختلفی ضبط را امتحان کنید. مثلا اگر به آرامی آواز می‌خوانید سعی کنید به میکروفون نزدیک شوید و یا اگر با صدای بلند آواز می‌خوانید، کمی از میکروفن فاصله بگیرید.

راه بهتر، شناخت الگوی قطبی میکروفن هاست. الگوی قطبی برای مشخص کردن نحوه‌ی دریافت صدا توسط میکروفن می‌باشد. این به شما کمک می‌کند میکروفنی انتخاب کنید که برایتان مناسب‌تر است. الگوهای قطبی میکروفن به سه نوع تمام جهتی، دوجهتی و کاردیوید تقسیم می‌شوند.

تمام جهتی: این قابلیت را به میکروفون می‌دهد که از تمام جهات صداهای اطراف را دریافت کند.

دوجهتی: دریافت صدای این الگوی قطبی از سمت جلو  و  سمت عقب میکروفون می‌باشد.

کاردیوید: این الگوی قطبی کمترین حساسیت را به صدای اطراف دارد. صدای روبروی میکروفون با حساسیت و جزییات بیشتری ضبط می‌شوند.

4- مکان مناسبی برای ضبط صدا انتخاب کنید

انتخاب میکروفن برای ضبط صدا در خانه

این که کجا ضبط می‌کنید اهمیت بالایی ندارد؛ اهمیت در بخشی است که نباید صدای مزاحمی در محیط مد نظر شما وجود داشته باشد. بنابراین انتخاب محیط ساکت و سپس آکوستیک کردن آن را می‌توان جزو مهم ترین نکات ضبط صدا دانست. فضاهایی که اکو و پژواک زیادی در آن‌ها ایجاد می‌شود مانند حمام یا سالن خالی، جای مناسبی برای ضبط صدا نیستند. راه ساده برای آزمایش اکوی محیط «تست کف زدن» است. کافی است چند بار دست بزنید و ببینید آیا صدای آن اکو می‌شود یا نه. هر چه بازتاب‌های کم‌تری به گوشتان برسد، فضای ضبط صدا مناسب‌تر است.

5-اطراف میکروفون را عایق کنید

تمام صداهای اطراف حتی صداهایی که به سختی شنیده می‌شوند، روی کیفیت صدای ضبط‌ شده تاثیر می‌گذارند. بنابراین بهترین کار، عایق کردن اطراف میکروفن است. دیوارهای استودیوهای ضبط اغلب با فومی که دارای حفره‌ها و برجستگی‌هایی هستند، پوشانده می‌شوند که فضای ضبط را کاملا ساکت می‌کنند. پنل‌های آکوستیک نسبتاً ارزان هستند، اما اگر تازه شروع به کار کرده‌اید استفاده از آن‌ها ضروری نیست. می‌توانید با استفاده از پتو و فوم شانه تخم مرغی، از اکوی اتاق کم کنید. نصب پنل‌های آکوستیک در اتاق‌های بزرگ نیاز به طرح و نقشه دارد، اگر دسترسی به افراد متخصص ندارید، بهتر است به سراغ پیشنهاد بعدی بروید.

اتاق آکوستیک

ساخت باکس آکوستیک

جعبه‌ای است که داخل آن را با پنل‌های آکوستیک پوشانده‌اند و میکروفون داخل آن قرار می‌گیرد. موقع ضبط صدا کافی است سرتان را کمی به داخل جعبه ببرید و صدا را ضبط کنید. از یک کارتن یا جعبه چوبی یا حتی کمد می‌توانید برای ساخت باکس آکوستیک استفاده کنید. ابعاد آن اگر در حدی باشد که میکروفون در آن جا شود کافی است. اگر در خانه کمد لباس بزرگی دارید که یک نفر می‌تواند داخل آن بنشیند، این فضا به دلیل سکوت اطرافش و امکان پوشاندن دیواره‌ها با پارچه یا شانه تخم‌مرغ، یک فضای اکوستیک مناسب است.

آموزش ساخت اتاق آکوستیک

 6-از یک پایه میکروفن برای ضبط صدا در خانه استفاده کنید

از آنجا که هنگام ضبط کاملاً ساکن نخواهید ماند، هوشمندانه‌ است که از پایه‌ای مناسب برای ضبط کردن صدای خود استفاده کنید. اما اگر نمی‌خواهید برای پایه میکروفون هزینه جدا بپردازید، از میکروفون USB استودیویی کامیکا COMICA STA-U2D که با استند رومیزی ارائه می‌شود استفاده کنید. بهترین میکروفون ها برای حذف نوز محیطی، میکروفون‌هایی هستند که الگوی قطبی کاردیوید دارند. کپسول استفاده شده در میکروفن STA-U2D کاردیوید است که براحتی نویز محیط را حذف می‌کند.

7-یک پاپ فیلتر تهیه کنید

اگر می‌خواهید از ضبط شدن صدای تنفس و حروف انفجاری مانند “پ” یا “ت” درون میکروفونتان جلوگیری کنید، باید از پاپ فیلتر استفاده کنید. همچنین، مانع از نفوذ رطوبت به داخل میکروفون می‌شود که کمک می‌کند تا عمر میکروفونتان بیشتر شود.

میکروفون های خازنی با الگوی تک جهتی، می‌توانند نویز محیط را به طور قابل قبولی ریجکت کنند. مثلا میکروفون USB استودیویی کامیکا COMICA STA-U1 که از نوع میکروفون‌های خازنی است، یک پاپ فیلتر داخلی دارد و از فوت شدن در میکروفون و ضبط صدای تنفس، جلوگیری می‌کند.

8-از نرم افزارهای ویرایش صدا استفاده کنید

اگر یک فایل صوتی را در واتس‌اپ و سپس همان فایل را در اینستاگرام ضبط کنید، متوجه تفاوت کیفیت این دو فایل صوتی می‌شوید. علت این است که هر نرم‌افزاری تنظیمات خاص خود را دارد و با فرمت‌ها و استانداردهای مختلفی صدا را رکورد می‌کند. بهتر است از نرم‌افزار مناسبی استفاده کنید. ما نرم افزارهای ضبط صدا Audacity را پیشنهاد می‌کنیم  برای Mac و PC در دسترس است و کاملا رایگان است.

اگر زمان و تجهیزات کافی برای ادیت صدا ندارید، میکروفون دستی کامیکا COMICA HRM-S را حتما بررسی کنید. این میکروفون برای شرایطی طراحی شده است که کاملا نویزی و شلوغ است. حتا اگر فضای آکوستیکی ندارید، می‌توانید برای پادکست و گویندگی با این میکروفون صدای بدون نویز و گرمی رکورد کنید.

سخن نهایی

در این مقاله به معرفی نکات ضبط صدا و انتخاب میکروفن برای ضبط صدا در خانه پرداختیم و بهترین نکات را بررسی کردیم. مطمئن باشید با انجام این نکات می‌‌توانید در استودیو خانگی یا پشت میز کارتان محتواهای صوتی باکیفیتی ضبط کنید.

3.2/5 - (4 امتیاز)

0 Comments

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*