وارد کننده اصلی و نمایندگی برند کامیکا با گارانتی 12 ماهه
درصورت هرگونه سوال و مشکل در ثبت سفارش، با شماره واتس اپ 09927111678 در خدمت هستیم.

20 نکته طلایی نگهداری از میکروفون

نگهداری از میکروفون

نگهداری از میکروفون یکی از مواردی است که در سلامت دراز مدت آن نقش بسزایی دارد. همان طور که می‌دانید  بخش زیادی از کیفیت خروجی کارتان  به صدایی بستگی دارد که این ابزار برایتان رکورد می‌کند. به طور کلی اگر به درستی در حفظ و نگهداری آن کوشا نباشید، نمی‌توانید سال‌ها بدون افت کیفیت از محصولتان استفاده کنید. اما نگران نباشید، ما در این مقاله اطلاعات کاملی در خصوص نگهداری و چگونگی تمیز کردن میکروفون، در اختیارتان قرار می‌دهیم تا بتوانید سال‌های زیادی از آن‌ها استفاده کنید.

مراقبت از انواع میکروفون‌ها:

میکروفون‌ها به سه دسته‌ی داینامیک، ریبون، کاندنسر(خازنی) تقسیم می‌شوند. که ما قصد داریم طریقه‌ی محافظت از هرکدام را برایتان شرح دهیم.

نگهداری از میکروفون های داینامیک:

این نوع میکروفون‌ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند. پس از استفاده‌ی مکرر از آن‌ها، احتمال اینکه مواردی مانند گردوغبار، بزاق دهان، عرق، ماتیک و …  به داخل توری و بادگیر میکروفون وارد شده باشند، زیاد است.

۱. توری فلزی میکروفون را به آرامی باز کرده و با آب بشویید. اگر بوی بدی دارد می‌توانید از مواد شوینده استفاده کنید. و یا حتی از یک مسواک نرم کمک بگیرید. برای اینکه توری را تمیز کنید، ضرورتی ندارد که بادگیر ابری را جدا کنید.

۲. قبل از اینکه دوباره از آن استفاده کنید (بعد از شست و شو) اطمینان حاصل کنید که شبکه‌ی فلزی کاملا خشک شده باشد. خشک کردن آن می‌تواند در هوای آزاد و یا با استفاده از سشوار با درجه گرمای اندک انجام پذیرد. توجه کنید که در هنگام این‌ کار، ویند‌اسکرین فومی داخلی را بردارید.

۳. اگر توری فلزی جدا نمی‌شود، میکروفون را سروته کنید و آن را به‌آرامی با یک مسواک نم‌دار پاک کنید. این کار باعث جلوگیری از ورود رطوبت به داخل کارتریج آن می‌شود. و هم‌چنین می‌توانید فوم روی دیافراگم میکروفون را تمیز کنید.

۴. به خاطر داشته باشید محلول‌های شوینده یا ضدعفونی‌کننده را بر روی سری میکروفون اسپری نکنید؛ زیرا از توری فلزی عبور می‌کنند و به آن صدمه می‌زنند.

میکروفون داینامیک

نگهداری از میکروفون های ریبون:

۱. با میکروفونتان مثل یک ساز بسیار ظریف رفتار کنید. ریبون‌ها نیاز به احتیاط بیشتری نسبت به سایر انواع میکروفون دارند. در اکثر موارد نمی‌توان آن‌ها را مثل همتایان داینامیکشان درون یک جعبه‌ انداخت. البته نیازی به پوشیدن دستکش و اقدامات خیلی شدید هم نیست.

۲. هیچ‌گاه میکروفون‌ را بدون پوشش، روی هیچ سطحی قرار ندهید. آهنرباهای قوی داخل ریبون، ذرات ریز فلزی را به خود جذب کرده و این اتفاق صدای دیستورت شده در حین ضبط به ما می‌دهد.

۳. محصول ارزشمندتان را به کسی که با آن آشنایی ندارد، قرض ندهید. بسیاری از افراد، نکات مربوط به نگهداری و استفاده‌ی صحیح از این‌گونه میکروفون‌ها را نمی‌دانند. این امر سبب بروز آسیب جدی به ابزار شما می‌شود. حتی فوت کردن به سمت آن برای اطمینان حاصل کردن از روشن بودن، شما را مجبور می‌کند آن را به دست تعمیر‌کار بسپارید.

4. در هنگام ضبط با صدای انفجاری از فاصله نزدیک، از پاپ فیلتر استفاده کنید.

5. بهتر است که فانتوم پاور را قبل از اتصال میکروفون ریبون خاموش کنید. هرچند که اتصال این نوع میکروفون به ورودی دارای فانتوم پاور، صدمه‌ای به آن وارد نمی‌کند.

میکروفون ریبون

نگهداری از میکروفون های کاندنسر(خازنی):

کاندنسرها پایه‌ی اصلی بسیاری از استودیوها هستند.

۱. در هر زمانی که نیازی به میکروفونتان ندارید، آن را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید. و قبل از قرار دادن آن در جعبه نیز آن را داخل کیف و یا کیسه پلاستیکی بگذارید.کیسه‌ی پلاستیکی می‌تواند از نشستن ذرات گردوغبار روی کپسول‌ جلوگیری نماید.

۲. در هنگام ضبط وکال، حتما از پاپ فیلتر استفاده کنید. پاپ‌ فیلتر از ورود آب دهان به درون میکروفون و مرطوب شدن دیافراگم و در نتیجه، تبدیل شدن کپسول به یک سطح چسبناک جلوگیری می‌کند. این اتفاق، به‌مرور بر عملکرد کپسول در فرکانس‌های بالا تأثیر منفی می‌گذارد، و در بعضی از موارد، کلاً از کار می‌افتد.

۳. بین دهان تا میکروفون‌، فاصله‌ی مناسب (حدود ۱۵ سانتی‌متر) را رعایت کنید؛ تلفظ لغات با صدای بلند  می‌تواند به کپسول آسیب برساند.

4. کاندنسر‌ها ابزارهای حساسی هستند که به کوچکترین تغییرات فشار صوتی نیز پاسخ می‌دهند. نتیجتا، محیط‌های پُرسروصدا، همان‌گونه که می‌توانند به شنوایی شما آسیب برسانند، می‌توانند باعث افت کیفی دیافراگم کپسول بشوند.پس آن را در مکان‌های شلوغ قرار ندهید.

میکروفون USB استودیویی کامیکا STM-USB

نکات کلی:

  1. در هنگام خرید پایه میکروفون، وزن میکروفون را در نظر داشته باشید. اگر نسبت به پایه سنگین‌تر باشد، هنگام قرار گرفتن روی پایه‌ی سبک ممکن است با کوچکترین ضربه ای سرنگون شود. پایه‌ی نگهدارنده باید وزن منطقی داشته باشد تا میکروفون را به درستی نگه داشته و زمین نزند.
  2. مطمئن شوید که میکروفون و پایه را در وضعیت متعادلی تنظیم کرده باشید تا روی سر خواننده یا تجهیزات نیفتد. و خودش هم دچار ضربه خوردن نشود. همیشه جای آن را در پایه محکم کنید.
  3. میکروفون خود را به هر شاکمونتی متصل نکنید . اگر شاکمونت برایش مناسب نباشد، به بدنه آن آسیب وارد می‌کند .
  4. هیچ گاه برای اینکه ببینید میکروفون خاموش است یا نه، به آن ضربه نزنید و داخل آن فوت نکنید.
  5. مراقب باشید به میکروفون ضربه نخورد. هنگام حمل و نقل آن، احتیاط کنید و آن را داخل جعبه‌ی مخصوص خودش حمل کنید.
  6. رطوبت زیاد می‌تواند در طولانی مدت به آن‌ها آسیب بزند.
  7. آن‌ها را در محیط گرم و مرطوب نگهداری نکنید.

سخن پایانی:

ما تلاش کردیم تا در این مقاله نکات مهم مراقبت از میکروفون را برایتان شرح دهیم. که با رعایت این نکات و­استفاده‌ی صحیح از محصولتان،  می‌توانید سال ها از آن‌ها استفاده کنید و کیفیت رضایت بخشی را تجربه کنید. و هم چنین به کارگیری این ترفندها به شما کمک می‌کند تا کارایی میکروفونتان را در سطح ایده آل نگه دارید. امیدواریم این مقاله مورد رضایتتان  قرار گرفته باشد.

امتیاز دهید

0 Comments

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*