وارد کننده اصلی و نمایندگی برند کامیکا با گارانتی 12 ماهه
با سپاس از همراهی شما دوستان عزیز، به دلیل افزایش قیمت دلار، از تاریخ 1403/01/27 قیمتها افزایش خواهند یافت.

راه حل های کاهش نویز میکروفون

وقتی در حال استفاده از میکروفون هستید، طبیعتا توقع دارید خروجی و یا سیگنال تولید شده خالی از نویز باشد، بنابراین بهتر است با راه حل کاهش نویز میکروفون آشنا باشید. همان‌طور که می‌دانید نویز نوعی اختلال مزاحم است که به سیگنال‌های اصلی وارد شده و موجب اختلال در آن می‌شود، پس هر سیگنال ناخواسته‌ای که سیگنال مورد نظر ما را دچار تغییرات نامطلوب می‌کند نویز نامیده می‌شود. منظور از سیگنال‌ می‌تواند هر نوع سیگنالی از جمله سیگنال صوتی، تصویری، الکتریکی و… باشد.

ضبط صدای بدون نویز، تقریبا غیرممکن است به خصوص اگر مجبور باشید در فضای آزاد رکورد کنید، نویزهای بادی ضبط شما را تحت تأثیر قرار خواهند داد. می‌دانید که ضبط صدا در محیط‌های ساکت و ایزوله شده بهترین راهکار برای جلوگیری نویز میکروفون است اما با این وجود گاهی برخی از افراد در انتخاب مکان مناسب سهل انگاری می‌کنند و یا مجبور به ضبط صدا در مکانی پر رفت و آمد هستند. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم چه عوامل مهمی باعث ایجاد نویز در میکروفون می‌شوند و چه طور باید از آن‌ها جلوگیری کنیم؟

کاهش نویز میکروفون

عواملی که باعث به وجود آمدن نویز در میکروفون می‌شوند:

نویزها به دلایل مختلفی به وجود می‌آیند که نمی‌توان جلوی برخی از آن‌ها را گرفت. اما جای نگرانی نیست، با روش‌های زیادی می‌توان وجود آن‌ها را کمرنگ کرد. بعنوان مثال باید سعی کنید منابع نویز مانند کولر، پنکه، لپ‌تاپ، کامپیوتر، رادیو، موبایل و… که در اتاق وجود دارند را حذف کنید زیرا باعث ایجاد نویز در میکروفون خواهند شد. از دلایل دیگر به وجود آمدن اختلال در میکروفون می‌تواند تجهیزات پر سر و صدا باشد که باید آن‌ها را از میکروفون دور کنید. پنجره‌ها و درها را ببندید تا صدای بیرون کاهش یابد. برای کاهش نویز میکروفون ابتدا باید انواع نویز را بشناسید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

انواع نویز میکروفون‌ها:

نویز بادی

صدای جریان هوا در اطراف میکروفن می‌تواند باعث ایجاد نویز شود. بادی که به دیافراگم میکروفون برخورد می‌کند باعث ایجاد نویز می‌شود. این مشکل معمولا هنگامی رخ می‌دهد که در فضای بیرون یا در محیطی که باد می‌وزد از میکروفون استفاده می‌کنید. نویز باد می‌تواند در فرکانس‌های پایین خودش را نشان بدهد یا به صورت صدای بلند مانند صدای سوت باشد. مدل تولید صدا بستگی به زاویه برخورد باد به دیافراگم میکروفن دارد. بدترین حالت زمانی بوجود می‌آید که زاویه برخورد باد به دیافراگم عمودی باشد.

نویز مکانیکی

از رایج‌ترین نویزهای آزاردهنده در خروجی‌های صوتی، نویز مکانیکی است. قطعه‌ای نظیر کپسول، داخل میکروفون‌ قرار دارد، اگر عایقی که این قطعه را نگه داشته شل یا فاسد شود، بین بدنه و قطعات داخلی میکروفون، اتصال فیزیکی برقرار می‌شود. نویز مکانیکی بر اثر لرزش میکروفون به وجود می‌آید. کوچکترین حرکت و یا تکانی که به میکروفون وارد شود، ایجاد ارتعاش کرده و این ارتعاش با رسیدن به کپسول نویز مکانیکی را به وجود می‌آورد. تغییراتی که فرکانسهای خیلی پایین به میکروفون می‌دهند معمولا خیلی کم است و برای اینکه دیافراگم بتواند خوب حرکت کند، باید به اندازه لازم آزاد باشد. ولی باید توجه کرد که هنگامی که میکروفون در دست ما حرکت می‌کند، باعث ایجاد ضربان خیلی کوتاهی در دیافراگم می‌شود که تولید نویز می‌کند.

نویز افت فشار

این نویز تنها در میکروفون های کاردیوید (جهت‌دار)، سوپر کاردیوید اتفاق می‌افتد. دریچه های کوچکی که در پشت میکروفون وجود دارند، این نویز را بوجود می‌آورند. کاربرد این دریچه ها متعادل کردن فشار، بین جلو و پشت دیافراگم است. با تغییر فشار در هنگام برخورد موج صدا به میکروفون، دیافراگم تغییرات فشار را دریافت می‌کند و جریان الکتریکی تولید می‌شود.

این نویزها به علت استفاده از میکروفون نامناسب به وجود می‌آیند، به طوری‌که در ‏میکروفون‌های کاردیوید (جهت‌دار)، سوپر کاردیوید بیشترین میزان نویز افت فشار مشاهده ‏می‌شود. در واقع میکروفون‌های جهت‌دار، در پشت قطعه کپسولی، یک دریچه کوچک دارند که تعادل لازم ‏را بین جلو و پشت دیافراگم میکروفون به وجود می‌آورد. جریان الکتریکی نیز در زمان رسیدن موج صدا به ‏میکروفون و تغییرات افت صدا به وجود می‌آید. ‏دیافراگم برای پاسخ‌گویی به تمامی فرکانس‌ها (از فرکانس‌های خیلی پایین به فرکانس‌های بالا) باید به اندازه کافی آزاد باشد تا در ‏واکنش به تغییر فشار، به حرکت درآید. اما نویز زمانی به وجود می‌آید که میکروفون ‏حرکت کرده و باعث ایجاد ضربات در دیافراگم می‌شود. همین لرزش‌ها در نهایت نویز افت فشار را به وجود ‏می‌آورند. ‏

راهکارهای کاهش نویز میکروفون

از پاپ فیلتر استفاده کنید

هنگام استفاده از حروف انفجاری مانند “پ”، “ت”، “ک”، هوا به خارج از دهان پرتاب می‌شود که صدای آزاردهنده ای بوجود می‌آورد که همان نویز بادی است. پاپ فیلتر مانند یک سد، بین میکروفون و نویز عمل می‌کند و مانع ایجاد نویز می‌شود.

پاپ فیلتر برای کاهش نویز

برای کاهش نویز از شاک مانت‌ استفاده کنید

اگر می خواهید نویز‌ و ارتعاشات اضافی و نامطلوب در صدا منعکس نشود، شاک مانت (لرزه‌گیر که میکروفون را نگه می‌دارد) راه حل مناسبی برای شماست. شاک مانت‌ها اغلب برای میکروفون های شاتگان و استودیویی (کاندنسر) طراحی شده‌اند تا از نویزهای مکانیکی جلوگیری کنند. این لرزه‌گیرها، طوری طراحی شده‌اند که هرگونه شوک و یا نیروی وارد به میکروفون و لرزش‌های ناشی از صدای خواننده را خنثی کنند. میکروفون‌های استودیویی و شاتگان دارای شاک مانت خارجی هستند و امروزه برخی از میکروفون‌ها دارای شاک مانت داخلی می باشند. لرزه‌گیر کمک می‌کند تا ضبط صدا به ‏بهترین نحو ممکن انجام شود و هیچ لرزشی، بدنه و کپسول میکروفون را هدف قرار ندهد.

ثابت بنشینید و در هنگام ضبط صدا، حرکت اضافی نداشته باشید

در هنگام رکورد صدا، لمس کردن بدن، لباس، میز، میکروفون و … ممکن است باعث ایجاد نویز می‌شود. پس تا جایی که امکان دارد در هنگام ضبط از جابه‌جا شدن پرهیز کنید و اگر نیاز به تکان خوردن و یا تر کردن گلو داشتید، بهتر است ضبط را برای ثانیه‌ای متوقف کنید.

از نرم افزار ویرایش صدا استفاده کنید

استفاده از نرم افزارهای تدوین صدا و کاهش نویز نیز می‌تواند به شما در ارائه‌ی یک خروجی بهتر کمک کند. البته این روش سختی‌های خودش را دارد و می‌تواند وقت‌گیر باشد.­ ما در مقاله 3 اپلیکیشن برتر حذف نویز صدا برای اندروید و آیفون  به شما در این زمینه کمک کردیم.

نرم افزار کاهش نویز music editor

میکروفون را روی پایه قرار دهید

ممکن است بخش زیادی از نویز در صدای ضبط شده ناشی از حرکت میکروفون باشد، بهترین راه‌حل، استفاده از پایه‌ میکروفون رومیزی است.

استفاده از پایه میکروفون برای کاهش نویز

تجهیزات پر سر و صدا را از میکروفون دور کنید

هنگام ضبط صدا لوازم پر سر و صدا مانند موبایل را از میکروفون دور کنید. یکی از راهکارها برای دریافت صدای بهتر، خاموش کردن وسایلی مانند کولر، تلویزیون و غیره است که باعث ایجاد نویز می‌شوند.

حسیاست میکروفون را تنظیم کنید

یکی از ویژگی‌های میکروفون‌های حرفه‌ای، قابلیت تنظیم حساسیت آنهاست. با کم کردن گین (Gain)، میزان دریافت جزییات صدا کمتر می‌شود و بلعکس. بعنوان مثال اگر در محیط باز گزارش تهیه می‌کنید، با کم کردن گین یا فوم و خز بادگیر، میزان نویز دریافتی را کاهش دهید. برای فضای آکوستیک و استودیویی که نویز محیطی وجود ندارد، می‌توانید گین (حساسیت) میکروفون را افزایش دهید.

سخن پایانی

بسیاری از نویز‌ها توسط عامل خارجی ایجاد نمی‌شوند، مثلا میکروفون‌های بی‌کیفیت و سطح پایین نیز نویز تولید می‌کنند. کار کردن در اتاق‌های ایزوله و استفاده از میکروفون‌ با کیفیت می‌تواند تا حد زیادی باعث کاهش نویز میکروفون شود. در برخی از راهکارهای این مقاله سعی کردیم که ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین روش‌ها را پیشنهاد کنیم. اگر قصد شما از ضبط صدا کسب درآمد باشد، متحمل شدن هزینه،‌ نوعی سرمایه‌گذاری به شمار می‌آید. اگر قصد دارید به صورت حرفه‌ی وارد این حوزه شوید، بهتر است قبل از آن راهنمای خرید میکروفن را مطالعه کنید و اگر سوالی در این زمینه داشتید حتما با ما درمیان بگذارید. به عنوان آخرین راهکار به شما استفاده از میکروفون خوب را پیشنهاد می‌کنیم. اگر شما راه دیگری را امتحان کرده‌اید .

امتیاز دهید

0 Comments

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*